

Uzun zamandır gittiğimiz, balık lokantası, şehirli meyhane karışımı mekan dışarıda yemek dediğimizde listemin her zaman ilk beşinde yer alır. İnternet sitelerinde kendilerini 'eski meyhane kültürüyle günümüz arasında bir köprü, bir müdavim mekanı' olarak tanımlamışlar.
Gittiğinizde kesinlikle bu duyguyu alıyorsunuz, eski meyhane kültürüyle, yavaş yavaş gelen birbirinden lezzetli mezeler sizi patlayana kadar doyurmadan balığa yer bırakıyor. Klasik balıkçılarda olan, hesabı şişirmek kaygısıyla sürekli ara soğuk ara sıcak diye sohbeti bölen garsonlar kesinlikle yok. Siz birşey isterseniz diye göz temasını kesmiyorlar ama azar azar yemenin sohbetin öncelikli olduğunun bilinci herkese yerleşmiş.
'Orayı niye bu kadar seviyorum' diye kendime sorduğumda aklıma ilk gelen girit mezesi, kızarmış ekmek, zeytinyağında yüzen kırık zeytinler ve çeşitli otlar. Lezzet, temizlik, estetik hepsi tam kıvamında. Çalan müzikler hem çeşit hem yükseklik olarak bu kadar mı iyi ayarlanır..Hem sohbet edip hem de o derinden gelen müziği duyabiliyorsunuz, hiçbiri diğerinin önüne geçmiyor. Ayrıca bana göre iki önemli konu daha var: ilki yavru balık satmama kampanyasına destek veriyorlar, ikincisi de günlük balık fiyatları tahtada yazıyor.
Izgara ahtapot, parmesanlı midye denenmesi gerekenlerden. Tekir tava , hamsi ızgara tam kıvamında pişiyor, hayal kırıklığına yer yok. Tatlı tahin pekmezli dondurmalı hoş bir karışım. Kahvenin yanında gelen mandalina likörü kendi yapımları.
Seçimlerinize uygunsa kesinlikle deneyin, kızarmış ekmeğinizle girit mezesinden bir çatal alın, müziğe kendinizi bırakın gerisi size kalmış.
www.cibalikapibalikcisi.com
Sevgili Gezenkedi,
YanıtlaSilYazilarini cok begeniyorum. Amerika'daki restauranlarda rated by Zagat yerine rated by Gezenkedi yazmali. :))
Türkiye için benim onerim "GezenKedi Gezdi" .
YanıtlaSil:)