3 Şubat 2012 Cuma

Çiya Kadıköy


Bir çok yeri yazdım ama en sık gittiğimiz favori yerimiz Çiya'yı yazmadım. Uzun zamandır gidiyoruz, ilk başlarda yöresel yemeklerin yapıldığı esnaf lokantası havasındaydı. Ama içeri bir kez girip o yemeklerin tadına baktığınızda hele de güneydoğunun biraz yağlı biraz acılı bol baharatlı lezzetlerinden hoşlanıyorsanız bağımlısı olmaktan kaçınmanız mümkün değil. Çiya da zamanla biraz değişti yağ ve baharat miktarı şehirlilere göre ayarlandı ama lezzet hep aynı kaldı. Lüks bir yer değil ama temiz, özenli ve kendini sürekli geliştiren bir mekan. Aynı sokakta şubeleri var, biz her zaman eski olanı tercih ediyoruz. Analı kızlı, sarmısak aşı, keledoş favorilerimden. Salata büfesi, kebaplar, etsiz sebze yemekleri, çorbalar ve tuzu ve yağı dengeli süper döneri. Tercih yapmakta çok zorlanacağınız ne müthiş bir yeme kültürümüz varmış diye hayretten hayrete düşeceğiniz müthiş bir zenginlik Çiya Sofrası. Güneydoğu yemekleri biraz ağırdır mideme dokunur diye düşünmeden rahatça gidebileceğiniz bir yer ne bir ağırlık ne bir hararet hisetmeyecek neredeyse ilaç gibi olan çeşitli Anadolu otlarıyla yapılan müthiş lezzetlerden çok memnun kalacaksınız. Zagat, Lonely Planet, NY Times da da adı geçen bu mekan artık turistlerle de dolup taşıyor.Evimiz gibi gördüğümüz, bizi bu müthiş lezzetlerle tanıştıran Çiya Sofrası'nın kurucusu Musa Bey'e çok teşekkürler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder