19 Ocak 2012 Perşembe

Kaplan Dağı Tire



İzmir' e gittiğimizde bir de Kaplan Dağı'na gidip yemek yiyelim dedik. Haftasonu rezervasyon yaptıralım belki kalabalık olur deyip aradık. Sakın gelmeyin çok doluyuz zaten çok rezervasyonumuz var yanıtını alınca gitme isteğimiz daha da pekişti ve yollara düştük. Ne olur ne olmaz deyip Tire'nin içinde önce Tire köftesi'nin tadına baktık, bakmasanız da olur ya da biz doğru yeri bulamadık bilmiyorum. Kaplan Dağı'na vardık. Yer yoksa bile manzara yeter dedirtecek bir manzarası var. Sonbaharın renkleri, güneşin sararmış kızarmış yapraklarla yaptığı oyunlar sizi sizden alıyor. Neyse iyi ki gitmişiz bizi oturtacak bir masa buldular, önce Ege otları, zeytinyağlı dolmalar derken zaten köfte de yemiştik eh tam artık yeterli derken sevimli garsonumuz keşkek yemeğimiz çok ünlüdür dedi. Yapımı çok zor, iyi malzeme ve bol emekle muhteşem olan bir düğün yemeğidir. Haydi bir deneyelim dedik, tok karnına bile kendini ayıla bayıla yedirten hakkıyla yapılmış muhteşem bir keşkekti. Üzerindeki kızdırılmış tereyağına kızarmış ekşi mayalı ekmeğinizi banarken rejim, diyet, kolesterol sözcükleri tüm anlamını yitiriyor ve o anı yaşıyorsunuz.
Evet bir de tatlı faslı var bu Kaplan Dağı'nın. Favorim lor peynirinin üzerine konulan karadut ya da vişne reçeli. Lor peyniri çok taze ve hafif, biraz tatlımsı üzerine konulan gerçek meyvalardan yapılan sosla müthiş oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder